رویت
نرم افزار رویت یاRevit ، یکی از نرم افزارهای کمپانی Autodesk است که در درجه اول، برای ایجاد مدلسازی اطلاعات ساختمان(BIM: Building Information Modelling) استفاده میشود. در واقع، یک بستر نرم افزاری است که در فرآیند طراحی معماری، مهندسی و صنعت ساخت و ساز استفاده میشود. این نرم افزار با توجه به امکاناتی که دارد به کاربران اجازه می دهد یک ساختمان و قسمت های مختلف آن را به صورت سه بعدی طراحی نمایند. کاربران می توانند مدل را با عناصر نقشه کشی دو بعدی علامت گذاری کنند و از پایگاه داده ساختمان به اطلاعات ساختمان دسترسی پیدا کنند. نرم افزار رویت قابلیت D۴، BIM را دارد و دارای ابزارهایی برای برنامه ریزی و پیگیری مراحل مختلف چرخه زندگی آن است، که شامل ایده سازی، ساخت و در نهایت تخریب می گردد. این نرمافزار دارای سه نسخهٔ معماری، عمران و تاسیسات است.
در طول مراحل طراحی، ساختار ساختمان و پلان طبقات، به طور مرتب نیاز به اصلاح دارد. با revit ، طراحی معماری و بازبینی طرح خیلی سریع و دقیق میشود. تمام اجزای ساختمان، مثل پلانها، برشها، نماها و دیدها در رویت به طرز هوشمندانهای با هم مرتبط هستند. هرگاه تغییری در مدل ایجاد شود، نرم افزار به طور خودکار تغییر را بر روی سایر اجزا اعمال کرده و بر مدل کل ساختمان تاثیر می گذارد. رویت ظرفیت مدلسازی بالایی دارد که به آرکیتکچر طراحان و مدلسازان توانایی شناسایی و رفع مشکلات و اشکالات احتمالی را در مراحل اولیه به آن ها می دهد.
ظرفیت مدلسازی بالای رویت آرکیتکچر طراحان و مدلسازان را قادر میسازد تا به راحتی مشکلات و اشکالات احتمالی را شناسایی و آنها را در مراحل اولیه برطرف سازند. این ویژگی نتیجه مستندسازی بدون خطا و با کیفیت این نرمافزار قدرتمند است.
قابلیتهای کلیدی نرم افزار Autodesk Revit:
سادگی و سرعت یادگیری آن
افزایش سرعت و دقت ترسیم و همچنین تغییر نقشهها
ترسیم همزمان ۳بعدی و ۲ بعدی نقشههای ساختمان
تبدیل سریع نقشههای فاز ۱ به نقشههای فاز ۲
ارتباط همزمان نقشههای معماری با نقشههای سازه و تاسیسات و اعمال همزمان تغییرات بین این نقشهها
حذف خطاهای انطباق نماها و پلانها و مقاطع
امکان انجام مطالعات اقلیمی (نور و سایه) بر روی ساختمان
امکان تعریف استانداردهای ساخت در تجهیزات ساختمان
محاسبه متره ساختمان و تغیییر سریع آن در صورت تغییر نقشهها
قابلیت ارتباطی با نرمافزار اتوکد , ۳Dmax (ورودی و خروجی)
امکان طراحی حجمی و تبدیل آن به نقشههای اجرایی